You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Laxcarpaccio med broccoli, rättika och en marinad av ingefära och soja

Laxcarpaccio med broccoli, rättika och en marinad av ingefära och soja

  • Lax
  • Förrätt
  • Filé
Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Laxen kan ersättas med hälleflundra.

Tillagningsinstruktioner

Skala rättikan och skär den i tunna skivor. Lägg dem i kallt vatten och skär salladslöken fint.

Skär laxfiléerna i strimlor.

Dela broccolin i små buketter och stek dem hastigt några sekunder i olja. Riv den färska ingefäran direkt i pannan.

Smaka av med soja. Låt rättikaskivorna rinna av och marinera dem i citronsaft, olja, salt och peppar.

Fördela laxstrimlorna på tallrikarna. Strö över broccoli, rättika och salladslök. 

Tips

Laxen kan ersättas med hälleflundra.

Nästa recept: Kallrökt liten grönländsk hälleflundra med kokt potatis, rosépeppar och stenbitsrom
...