arrow-downdownload-pdfdownload-pdfflag-caflag-dkflag-deflag-en-CAUKflag-frflag-jpflag-noflag-seChinaicon-docIcon Emailicon-facebookicon-linkedinGroupPDFGroup 2Asset 3icon-sharePlay button Copynewsletterpanpoint-shopprint-iconprintquotesensoricsignsticktip
You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Kaviaraladåb med stenbitsrom och Disko Bay Räkor

Kaviaraladåb med stenbitsrom och Disko Bay Räkor

  • Stenbitsrom
  • Räkor
  • Förrätt
  • Jul
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Rom
  • Jul
  • Vinter
  • Nyår
Tid:3,5 t.
Portioner:4
Tid:3,5 t.
Portioner:4

Ingredienser

200 g Disko Bay Räkor

4 gelatinblad

75 g majonnäs

1 msk citronsaft

0,5 tsk curry

1 dl grädde

75 g röd stenbitsrom

2 dillstjälkar

salt och peppar

bröd

smör

Tillagningsinstruktioner

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Rör ihop majonnäs, citronsaft och curry.

Smält gelatinet över vattenbad med vattnet som är kvar. Låt svalna tills det är ljummet.

Vispa grädden lätt. Rör i stenbitsrom och hackad dill. Blanda försiktigt i majonnäsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt gelatinet och häll allt i en bakform. Ställ in kaviaraladåben i kylen i ca 2 - 3 timmar, eller tills den har stelnat. Lossa kanterna, vänd på ett fat och garnera med räkor.

Servera med nybakat bröd och smör. 

Nästa recept: Rullad på rökt liten hälleflundra och lax med italiensk sallad
...