Tid:3,5 t.
Portioner:4
Tid:3,5 t.
Portioner:4
Ingredienser
200 g Disko Bay Räkor
4 gelatinblad
75 g majonnäs
1 msk citronsaft
0,5 tsk curry
1 dl grädde
75 g röd stenbitsrom
2 dillstjälkar
salt och peppar
bröd
smör
Tillagningsinstruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Rör ihop majonnäs, citronsaft och curry.
Smält gelatinet över vattenbad med vattnet som är kvar. Låt svalna tills det är ljummet.
Vispa grädden lätt. Rör i stenbitsrom och hackad dill. Blanda försiktigt i majonnäsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt gelatinet och häll allt i en bakform. Ställ in kaviaraladåben i kylen i ca 2 - 3 timmar, eller tills den har stelnat. Lossa kanterna, vänd på ett fat och garnera med räkor.
Servera med nybakat bröd och smör.