arrow-downdownload-pdfdownload-pdfflag-caflag-dkflag-deflag-en-CAUKflag-frflag-jpflag-noflag-seChinaicon-docIcon Emailicon-facebookicon-linkedinGroupPDFGroup 2Asset 3icon-sharePlay button Copynewsletterpanpoint-shopprint-iconprintquotesensoricsignsticktip
You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Kall räksoppa

Kall räksoppa

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Soppor
  • Nyår
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Är väl lämpad som för rätt med räkor. 

Tillagningsinstruktioner

Skala lök, persiljerot och morot. Skär dem i mindre bitar och fräs dem i olja med hälften av de skalade räkorna. Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan, vitvin och vatten. Låt det koka tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan i en blender till den är slät. Ställ den svalt så att den kallnar. Smaksätt med salt och peppar.

Vispa grädden lätt och vänd ner i soppan. Fördela soppan i fyra djupa tallrikar. Skär de solmogna tomaterna i tärningar och lägg i soppan tillsammans med resten av räkorna och plockad körvel.

Serveras med ett gott bröd och smör.

Tips

Är väl lämpad som för rätt med räkor. 

Nästa recept: Hälleflundrafilé (m skinn), grillade med bröd, tomater och mild BBQ
...