You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Kall kokt lax med tzatziki

Kall kokt lax med tzatziki

  • Lax
  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Med skal
  • Filé
  • Räkor med skal
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Här är ett gott recept med kokt lax och räkor med skal.

Koka upp 2-3 cm vatten i en kastrull och lägg i lagerblad, salt och frysta laxfiléer. När vattnet kokar igen skruvar du ner till låg värme och låt laxen sjuda försiktigt i ca 5 min. Dra sedan pannan av värmen, täck över och låt laxen dra i ca 10 min eller tills den känns fast. 

Ta upp laxfiléerna med en hålslev och låt dem svalna under en bit aluminiumfolie som du lägger löst över dem för att de inte ska bli torra på ytan. 

Tzatziki:
Rör om yoghurten lite med vatten eller mjölk och krydda med vitlök, salt och peppar. Låt dressingen dra i kylen fram till serveringen. Skiva gurkan, skrapa ur kärnorna med en tesked och skär fruktköttet i små tärningar. Ställ dem åt sidan. Skölj sockerärtorna och låt dem rinna av. 

Lägg inte i gurkan i tzatzikin förrän strax före serveringen eftersom saften från den gör dressingen för tunn.
 

Nästa recept: Liten grönländsk hälleflundra på spetskål, päron och rostade solroskärnor med bacon och inlagda senapsfrön
...