Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4
Ingredienser
Tips
Hälleflundran kan ersättas med portionsbitar av lax.
Tillagningsinstruktioner
Rengör rotfrukterna och skär dem i stora bitar. Koka dem helt möra i en kastrull med lock och blanda dem till en slät puré med smöret. Smaka av med salt, peppar, hackad persilja och gräslök.
Koka hönsbuljong, sherry och sherryvinäger till rätt konsistens och smaka. Riv tomaterna på ett rivjärn och låt tomatköttet rinna av i en sil. Hacka schalottenlök fint och lägg den i silen med lite olivolja. Smaka av med salt och peppar. Stek fisken i pannan tills den är gyllene.
Lägg den varma purén på tallrikarna. Lägg fisken ovanpå och täck toppen av fisken med tartaren. Häll lite sås runt purén.
Tips
Hälleflundran kan ersättas med portionsbitar av lax.