You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Hälleflundrafilé (m skinn), grillade med bröd, tomater och mild BBQ

Hälleflundrafilé (m skinn), grillade med bröd, tomater och mild BBQ

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Filé
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Kan även tillagas i ugn eller i stekpanna.

Tillagningsinstruktioner

Dela tomaterna i halvor och ringla över olivolja, salt och peppar. Ugnsbaka tomaterna i 60°C tills de är mjuka och fortfarande saftiga. Blanda alla ingredienser till barbecuesåsen och krydda med salt och peppar.

Skär brödet i långa skivor och pensla med lite olivolja. Grilla brödskivorna tills de är knapriga och gyllene. Vänd filéerna i olja, salt och peppar. Grilla på skinnsidan tills de är gyllene och knapriga. Vänd fisken och grilla den färdig. Servera fisken med frasigt bröd, tomater och garnera med rucolasallad.

Servera gärna med färskpotatis, grönsallad eller pasta till.

Tips

Kan även tillagas i ugn eller i stekpanna.

Nästa recept: Fylld rödspätta med räkor och broccoli, serveras med kryddig gnocchi
...