You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta

Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Huvudrätt
  • Ryggfilé
  • Höst
  • Fisk i ugn
  • Nyår
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Tvätta och skölj rödbetorna noga och lägg dem i en ugnsfast form med olivolja, balsamvinäger, citronskal, timjan, hela vitlöksklyftor och rödlöksklyfftor samt salt och peppar.

Tillaga allt i ugnen i 180°C i ca 35 minuter tills rödbetorna är mjuka. Lägg fisken i en förvärmd, smord ugnsfast form, krydda med salt och peppar och täck över med ugnsfolie. Tillaga fisken i ca 15-20 minuter i 125°C.

Rör ut ricottan med lite salt och peppar. Bred ut ricotta i botten av tallrikarna, lägg ugnsbakad fisk, rödbetor och rödlök på ricottaosten.

Häll lite av saften från betorna runt fisken och garnera med nyplockad dill.

Nästa recept: Sallad med stenbitsrom och marinad av olivolja och citron
...