Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Lös upp det fina saltet i kallt vatten. Lägg i fisken och låt dra i 10 min. Torka sedan noggrant med en kökshandduk. Pensla fisken med lite sesamolja och stek i mycket het panna i högst 6 sekunder på varje sida (den ska fortfarande vara rå i mitten).
Rosta sesamfrön lätt i en torr stekpanna och låt svalna. Rör ihop sesamolja, sesamfrön, limesaft, limeskal och jalapeños och lägg de avsvalnade fiskbitarna i lagen. Fisken får nu dra i minst ett dygn i kylen, gärna längre.
Vänd ihop spetskål, parmesan, vitlök, chili, persilja, olivolja, citronsaft och yoghurt och smaka av med salt och peppar. Ta upp fisken ur lagen och skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna sida vid sida och lägg kålen bredvid. Servera med ett gott nybakat bröd.