You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Gryta med stenbitsrom och grönt

Gryta med stenbitsrom och grönt

  • Stenbitsrom
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Rom
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

1 blekselleri

1 rödlök

1 blomkål

1 broccolihuvud

0,5 gurka

1 fänkål

1 dl äppelmust

1–2 citroner

100 g smör

salt och peppar

2 burkar svart stenbitsrom

4 brödskivor

Tillagningsinstruktioner

Skär blekselleri i strimlor, skär rödlök i klyftor och dela blomkål och blomkål och broccoli i små buketter. Tärna gurka och skär fänkål i små bitar. Bryn alla grönsaker utan att de får färg. Tillsätt äppelmust och citronsaft och -skal. Låt sjuda i 5 minuter; det får inte bli sörjigt. Tillsätt smör och vispa försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Skär brödet i stavar och stek det (du kan också rosta 12 minuter i ugnen vid cirka 160 grader).

Lägg grönsakerna i en djuptallrik och dekorera med stenbitsrom och brödstavar.

Nästa recept: Stekt lax med whiskysås
...