Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4
Ingredienser
1 blekselleri
1 rödlök
1 blomkål
1 broccolihuvud
0,5 gurka
1 fänkål
1 dl äppelmust
1–2 citroner
100 g smör
salt och peppar
2 burkar svart stenbitsrom
4 brödskivor
Tillagningsinstruktioner
Skär blekselleri i strimlor, skär rödlök i klyftor och dela blomkål och blomkål och broccoli i små buketter. Tärna gurka och skär fänkål i små bitar. Bryn alla grönsaker utan att de får färg. Tillsätt äppelmust och citronsaft och -skal. Låt sjuda i 5 minuter; det får inte bli sörjigt. Tillsätt smör och vispa försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Skär brödet i stavar och stek det (du kan också rosta 12 minuter i ugnen vid cirka 160 grader).
Lägg grönsakerna i en djuptallrik och dekorera med stenbitsrom och brödstavar.