You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Grönsakstagliatelle med rökt lax och brynt smör

Grönsakstagliatelle med rökt lax och brynt smör

  • Lax
  • GOURMETTRIM®- och premiumprodukter, rökta
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Rökt och gravat
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Fördela laxen på 4 tallrikar.

Bryn smöret försiktigt (utan att det bränns vid) i en kastrull. När smöret doftar gott av hasselnöt och har fin gyllenbrun färg är det klart.

Skär grönsakerna tunt på ett mandolinjärn direkt ner i en skål (spara lite gurkstrimlor och gräslöken till garneringen).

Finriv skal av en citron över grönsakerna och pressa över citronsaft. Tillsätt olivolja och hackad gräslök. Blanda ordentligt och smaksätt med salt och peppar.

Fördela grönsaksblandningen på de 4 tallrikarna.

Häll över det brynta smöret strax före servering och garnera med finhackad gräslök och gurkstrimlor.
 

Nästa recept: Koljafiléer i kåldolmar med syrad grädde
...