You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Grönländska räkor i räkbuljong med färska örter

Grönländska räkor i räkbuljong med färska örter

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Med skal
  • Räkor med skal
  • Nyår
  • Soppor
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Rejesuppen er en nem opskrift med rejer, som både kan bruges som forret og hovedret. 

Se med fordel også mere om vores rejer her.

Tillagningsinstruktioner

Rengör alla grönsaker.

Skala räkorna och spara räkskalen för tillredningen av buljongen. Stek skalen i lite olja, tillsätt en morot, ½ purjolök, ett par stjälkar selleri, lök och vitlök. Sautera kort och häll på hönsbuljong och soja.

Ge det ett snabbt uppkok och låt buljongen sjuda i 20 minuter på mycket låg värme. Sila buljongen och håll den varm.

Skär upp resten av grönsakerna och lägg dem i soppan.

Låt allt koka upp kort och krydda med salt och peppar.

Lägg skalade räkor i uppvärmda djupa tallrikar, häll den heta soppan över och servera genast med ett gott bröd till.

Tips

Rejesuppen er en nem opskrift med rejer, som både kan bruges som forret og hovedret. 

Se med fordel også mere om vores rejer her.

Nästa recept: Rökt liten grönländsk hälleflundra à la carpaccio med kapris och knaprig parmesan
...