Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4
Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Degen:
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt 1 tsk salt och olivolja. Tillsätt fullkornsmjöl under omrörning, därefter vetemjöl tills degen känns smidig och inte för kladdig. Knåda degen i ca 5 minuter. Rulla 4-6 bollar och kavla ut dem i lite mjöl, kavla ut på sidorna så att det blir en oval pizza. Grilla pizzan i 3-5 minuter på varje sida eller i 12-15 minuter i ugn i 225°C.
Fyllning:
Tillaga laxen enligt anvisning på förpackningen, antingen på grill eller i ugn. Bred pesto över hela pizzabotten. Skär mozzarella och tomater i skivor och fördela ovanpå. Plocka bitar av den ljumma laxen och fördela över pizzorna. Strö över flingsalt och nymalen peppar och garnera med färsk basilika.