You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Fredagsspätta med nötpotatis

Fredagsspätta med nötpotatis

  • Räkor
  • Huvudrätt
  • Lake
  • Filé
  • Convenience
  • Rödspätta
  • Fisk i ugn
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Nötpotatis: Värm ugnen till 190°C. Skrubba potatisen och klappa dem torra. Häll olja och lägg i smör i en ugnsfast form, som rymmer ett lager potatis. Sätt in formen i ugnen och låt stå tills smöret smält. Lägg i potatisen, vänd dem försiktigt i fettet och strö över lite salt. Tillaga utan lock i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är mjuka. Vänd dem ofta så att de blir jämnt nötbruna och spröda. 

Tomatsallad: Blanda alla ingredienserna till tomatsalladen och låt den vila medan potatisen tillagas. Tillsätt lite tomat- eller grönsaksjuice, eller häll över en olja- och vinägerdressing om du vill ha en saftigare sallad. 

Het remouladsås: Mixa eller blanda alla ingredienser och smaka av dressingen. Täck skålen och ställ in den i kylskåpet fram till serveringen. 

Dressing: Smaka av yoghurten med salt, peppar och citronsaft. Finhacka gurkan i små tärningar och blanda ner i dressingen tillsammans med finhackad dill och räkor strax innan servering. Garnera ev. med dillkvistar. 

Lägg de panerade dubbla rödspättorna (direkt från frysen) i en ugnsfast form och sätt in bredvid potatisen i ugnen och baka dem färdiga i ca 20 minuter.

Nästa recept: Toscana ugnlax med sallad på färskost, brysselkål och nudlar
...