You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Förrätt med Disko Bay Räkor med dill, gurkor och hjärtsallad

Förrätt med Disko Bay Räkor med dill, gurkor och hjärtsallad

  • Räkor
  • Förrätt
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Nyttiga sallader
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

400 g Disko Bay Räkor

1 gurka

1 romansalladshuvud

1 knippa dill

4 dl olivolja

1 dl crème fraîche

0,5 citron

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Plocka dill och blanda med olja. Smaka av med salt och peppar. Skala gurkorna och skär dem i tjocka skivor. Skölj salladen, låt den rinna av väl och skär i grova bitar.

Blanda 0,5 dl av dilloljan med sallad och gurka och smaksätt med salt och peppar. (Resten av dilloljan ska inte användas, mängden olja behövs bara för att det ska gå att mixa. Oljan kan förvaras i kylskåp i en tätt tillsluten behållare i upp till en vecka. Den är bra till salladdressing.)

Smaksätt crème fraîche med rivet citronskal och -saft samt salt och peppar.

Servera salladen på crème fraîche, lägg räkorna ovanpå och garnera med dill. Servera med ett gott bröd.

Nästa recept: Rökt lax med äppel-rödlöksvinägrett
...