Ingredienser
400 g Disko Bay Räkor
1 gurka
1 romansalladshuvud
1 knippa dill
4 dl olivolja
1 dl crème fraîche
0,5 citron
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Plocka dill och blanda med olja. Smaka av med salt och peppar. Skala gurkorna och skär dem i tjocka skivor. Skölj salladen, låt den rinna av väl och skär i grova bitar.
Blanda 0,5 dl av dilloljan med sallad och gurka och smaksätt med salt och peppar. (Resten av dilloljan ska inte användas, mängden olja behövs bara för att det ska gå att mixa. Oljan kan förvaras i kylskåp i en tätt tillsluten behållare i upp till en vecka. Den är bra till salladdressing.)
Smaksätt crème fraîche med rivet citronskal och -saft samt salt och peppar.
Servera salladen på crème fraîche, lägg räkorna ovanpå och garnera med dill. Servera med ett gott bröd.