You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Fiskfilé med rökt laxmousse i fiskbisque med svartrot

Fiskfilé med rökt laxmousse i fiskbisque med svartrot

  • Filé
  • Lax
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 fyllda fiskfiléer med rökt laxmousse

500 g svartrot

100 g speltkorn

1 liter fiskfond

1 dl grädde

1 knippe gräslök

0,5 dl olja

salt och peppar

krutonger om så önskas

Tillagningsinstruktioner

Lägg rödspättafiléerna i en förvärmd, smord eldfast form. Täck med köksfilm och tillaga fisken i ugnen vid 125 °C i ca 25 minuter.

Koka speltvete al dente i lättsaltat vatten.

Skala svartrötterna och skär i tunna skivor på snedden. Fräs svartrötterna i lite olja tills de är gyllene och mjuka. Tillsätt avrunnet speltvete och stek lite snabbt.

Värm upp fiskbuljongen och smaka av med salt och peppar. Mixa med lite vispgrädde och värm upp den igen. Finhacka gräslöken fint och lägg upp rödspättafiléerna tillsammans med varma svartrötter och speltvete. Strö över massor av gräslök och häll soppan över. Servera med brödkrutonger om så önskas.

Nästa recept: Pasta med ärtpesto, räkor och burrata
...