Ingredienser
4 fyllda fiskfiléer med rökt laxmousse
500 g svartrot
100 g speltkorn
1 liter fiskfond
1 dl grädde
1 knippe gräslök
0,5 dl olja
salt och peppar
krutonger om så önskas
Tillagningsinstruktioner
Lägg rödspättafiléerna i en förvärmd, smord eldfast form. Täck med köksfilm och tillaga fisken i ugnen vid 125 °C i ca 25 minuter.
Koka speltvete al dente i lättsaltat vatten.
Skala svartrötterna och skär i tunna skivor på snedden. Fräs svartrötterna i lite olja tills de är gyllene och mjuka. Tillsätt avrunnet speltvete och stek lite snabbt.
Värm upp fiskbuljongen och smaka av med salt och peppar. Mixa med lite vispgrädde och värm upp den igen. Finhacka gräslöken fint och lägg upp rödspättafiléerna tillsammans med varma svartrötter och speltvete. Strö över massor av gräslök och häll soppan över. Servera med brödkrutonger om så önskas.