Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4
Ingredienser
300 g Disko Bay Räkor
4 brödskivor
0,5 dl crème fraîche
0,5 dl matlagningsyoghurt
0,25 knippa körvel
0,25 knippa dill
skal och saft från 0,5 citron
salt och peppar
2 stjälkar grönkål
2 msk rapsolja
100 g stenbitsrom, röd
Tillagningsinstruktioner
Rosta det smörade brödet i ugnen vid 180 grader i ca 12 minuter tills det är gyllene och frasigt. Tag ut och låt svalna. Droppa olja över den sköljda grönkålen och ugnsstek den vid 180 grader i ca 15 minuter tills den är frasig. Tag ut och låt svalna.
Blanda crème fraîche och matlagningsyoghurt med hackade kryddörter, citronsaft och -skal. Smaka av.
Bred örtkrämen på brödet, lägg på räkorna och toppa med stenbitsrom. Smula frasig grönkål över.