You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Disko Bay Räkor med kokt potatis, chilimajonnäs och potatischips

Disko Bay Räkor med kokt potatis, chilimajonnäs och potatischips

  • Räkor
  • Huvudrätt
  • Smörrebröd
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Sommar
  • Sandwich och wraps
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 skivor grovt bröd

250 g Disko Bay Räkor

300 g potatis

0,5 gurka

0,25 knippa dill

80 g majonnäs

15 g chilisås

salt och peppar

100 g små potatisar med skal

1 dl frityrolja

2 msk majonnäs

Tillagningsinstruktioner

Tvätta potatisen med skal och koka i vatten med 1,5 msk salt i ca 10–15 minuter (den ska fortfarande ha tuggmotstånd). Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär resten av potatisarna i tunna skivor och fritera i olja tills de är gyllene och krispiga och lägg sedan på hushållspapper för att svalna.

Blanda majonnäs och chilisås och krydda med nymalen peppar och lite salt. Skär kokt potatis och gurka i skivor.

Bred ett tunt lager chilimonnonnäs på brödskivorna. Lägg ett tunt lager potatis- och gurkskivor på brödet och lägg räkorna ovanpå. Garnera med chilimajonnäs, potatischips och dill.

Nästa recept: Varmrökt lax i grovt hamburgerbröd med ljummen coleslaw
...