Ingredienser
4 skivor grovt bröd
250 g Disko Bay Räkor
300 g potatis
0,5 gurka
0,25 knippa dill
80 g majonnäs
15 g chilisås
salt och peppar
100 g små potatisar med skal
1 dl frityrolja
2 msk majonnäs
Tillagningsinstruktioner
Tvätta potatisen med skal och koka i vatten med 1,5 msk salt i ca 10–15 minuter (den ska fortfarande ha tuggmotstånd). Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär resten av potatisarna i tunna skivor och fritera i olja tills de är gyllene och krispiga och lägg sedan på hushållspapper för att svalna.
Blanda majonnäs och chilisås och krydda med nymalen peppar och lite salt. Skär kokt potatis och gurka i skivor.
Bred ett tunt lager chilimonnonnäs på brödskivorna. Lägg ett tunt lager potatis- och gurkskivor på brödet och lägg räkorna ovanpå. Garnera med chilimajonnäs, potatischips och dill.