You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Disko Bay Räkor i hemmagjord vårrulle med avokadosallad och ingefära

Disko Bay Räkor i hemmagjord vårrulle med avokadosallad och ingefära

  • Räkor
  • Tillbehör
  • Streetfood
  • Lake
  • Kokta och skalade
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

600 g Disko Bay Räkor

0,5 spetskålshuvud

1 knippe vårlök

curry

1 förp. rispapper

4 avokador

0,5 knippa koriander

50 g inlagd ingefära

1 dl söt chilisås

1 dl soja

1 liter olja till fritering

salt och peppar

Tips

Vårrullar kan förberedas dagen före, om de ställs svalt med en handduk över.

Tillagningsinstruktioner

Hacka spetskål och salladslök fint och stek i lite olja med en nypa curry. Låt svalna något. Blanda med 1/3 av räkorna och smaka av med salt och peppar. 

Lägg räkfyllningen mitt på vårrulledegen. Vik in det nedre hörnet av degen över fyllningen och de två sidorna så det ser ut som ett öppet kuvert. Rulla nu upp till den sista spetsen och pensla degkanten med lite vatten. Upprepa processen tills all fyllning använts. 

Stek vårrullarna i het olja eller fritera dem tills de är gyllene och knapriga. Skala avokadon, skär den i stora tärningar och marinera med saften från syltad ingefära. Hacka ingefära och strö den över.

Servera de varma vårrullarna med avokadosallad. Garnera med färsk koriander och servera sweet chilisås och soja till. 

Tips

Vårrullar kan förberedas dagen före, om de ställs svalt med en handduk över.

Nästa recept: Smörgås med panerad rödspätta med stenbitsrom
...