Ingredienser
600 g Disko Bay Räkor
0,5 spetskålshuvud
1 knippe vårlök
curry
1 förp. rispapper
4 avokador
0,5 knippa koriander
50 g inlagd ingefära
1 dl söt chilisås
1 dl soja
1 liter olja till fritering
salt och peppar
Tips
Vårrullar kan förberedas dagen före, om de ställs svalt med en handduk över.
Tillagningsinstruktioner
Hacka spetskål och salladslök fint och stek i lite olja med en nypa curry. Låt svalna något. Blanda med 1/3 av räkorna och smaka av med salt och peppar.
Lägg räkfyllningen mitt på vårrulledegen. Vik in det nedre hörnet av degen över fyllningen och de två sidorna så det ser ut som ett öppet kuvert. Rulla nu upp till den sista spetsen och pensla degkanten med lite vatten. Upprepa processen tills all fyllning använts.
Stek vårrullarna i het olja eller fritera dem tills de är gyllene och knapriga. Skala avokadon, skär den i stora tärningar och marinera med saften från syltad ingefära. Hacka ingefära och strö den över.
Servera de varma vårrullarna med avokadosallad. Garnera med färsk koriander och servera sweet chilisås och soja till.
Tips
Vårrullar kan förberedas dagen före, om de ställs svalt med en handduk över.