Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4
Ingredienser
till exempel persilja, dill och gräslök
Tillagningsinstruktioner
Vispa fläderblomsjuice, äppelcider, rapsolja, senap, salt och peppar tillsammans och häll över räkorna. Låt det ligga och dra i 15 minuter.
Skala löken och skär i tunna skivor, eventuellt på en mandolin. Häll kokande vinäger över och låt den dra i 5 minuter.
Skölj salladerna, plocka örterna och blanda dem.
Fördela hälften av salladen i botten av 4 tallrikar, sedan hälften av räkorna och lite av marinaden. Lägg på den sista salladen, de sista räkorna, syltad lök och resterande av marinaden. Dekorera med lite örter.
Mayo:
Äggulor, senap och citronsaft vispas tillsammans i en skål. Under vispningen hälls rapsolja i en tunn stråle tills det tjocknat. Smaka med salt och peppar.
Häll upp mayo i en skål och servera till räkorna.