You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Disko Bay Räkor bakade i filokorgar med marinerade grönsaker

Disko Bay Räkor bakade i filokorgar med marinerade grönsaker

  • Räkor
  • Förrätt
  • Lake
  • Kokta och skalade
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

200 g Disko Bay Räkor

2 salladslökar

50 g champinjoner

1 knippa dill

3 dl grädde

1 dl pastöriserade hela ägg

1 morot

1 squash

1 purjolök

0,5 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

1 msk sesamfrön

salt och peppar

50 g emmentaler

8 ark filodeg

Tillagningsinstruktioner

Skär svamp och lök i grova bitar, krydda med salt och stek i olja. 

Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt och peppar. 

Lägg filoarken omlott i en mord form och häll i grönsaksfyllning och räkor. Häll över äggblandningen och strö över riven emmentaler. Tillaga fisken i 190 °C i ca 14 minuter. 

Råmarinerade grönsaker: 
Skär grönsakerna i en julienneskärare. Blanda olivolja och balsamvinäger. Vänd ned grönsakerna i blandningen. Strö över sesamfrö och smaka av med salt och peppar.

Nästa recept: Toscana ugnlax med sallad på färskost, brysselkål och nudlar
...