Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4
Ingredienser
200 g Disko Bay Räkor
2 salladslökar
50 g champinjoner
1 knippa dill
3 dl grädde
1 dl pastöriserade hela ägg
1 morot
1 squash
1 purjolök
0,5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk sesamfrön
salt och peppar
50 g emmentaler
8 ark filodeg
Tillagningsinstruktioner
Skär svamp och lök i grova bitar, krydda med salt och stek i olja.
Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt och peppar.
Lägg filoarken omlott i en mord form och häll i grönsaksfyllning och räkor. Häll över äggblandningen och strö över riven emmentaler. Tillaga fisken i 190 °C i ca 14 minuter.
Råmarinerade grönsaker:
Skär grönsakerna i en julienneskärare. Blanda olivolja och balsamvinäger. Vänd ned grönsakerna i blandningen. Strö över sesamfrö och smaka av med salt och peppar.