You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Citronmarinerad laxfilé med sallad på nektarin och broccoli

Citronmarinerad laxfilé med sallad på nektarin och broccoli

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Filé
  • Sommar
  • Nyttiga sallader
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Riv citronskalet fint över laxen och gnid in den med olivolja, salt och peppar.

Dela broccolin i små buketter och skär nektarinerna i stora bitar.

Lägg broccolin i en kastrull med lite vatten och lite olivolja och krydda med salt. Ångkoka dem på hög värme i 30-40 sekunder och tillsätt sedan nektariner och värm dem i ytterligare 20 sekunder.

Pressa över citronsaft och smaka av.

Grilla laxen i 2-3 minuter på varje sida tills den är saftig och gyllene.

Servera genast med den varma salladen. Strö över lite persilja och servera med färskpotatis.

Nästa recept: Marinerad grillad lax med fänkåls- och valnötssallad
...