Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4
Ingredienser
200 g Disko Bay Räkor
100 g parmesan
3 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor
1 torkad ansjovisfilé
1 skiva bröd
0,5 dl olivolja
4 romansalladshuvud
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Riv hälften av parmesanosten och blanda i majonnäsen. Tillsätt pressad vitlök, finhackad ansjovis, salt och peppar.
Skölj och rensa salladen och hyvla resten av parmesanosten.
Skär brödet i tunna skivor och pensla med olja, grilla sedan det frasigt på båda sidor.
Rulla rödspättorna och ångkoka i ugnen vid 100 grader under en film tills köttet är saftigt och fisken genomvarm.
Servera salladen med rödspätta, räkor, hyvlad parmesan och de frasiga krutongerna samt ceasardressningen.