You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Cannelloni med rökt lax med spröda rågbrödschips, färskost och rädisor

Cannelloni med rökt lax med spröda rågbrödschips, färskost och rädisor

  • Lax
  • Rökt och gravat
  • Förrätt
  • Jul
  • Vinter
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Blanda färskosten med mjölken tills den är krämig, men ändå fast. Smaka av med salt och peppar. Häll krämen i en spritspåse eller en vanlig fryspåse och lägg den i frysen tills laxen är klar. Lägg ut en stor bit plastfolie på bordet och placera laxskivorna sida vid sida så att de bildar en rektangel. Bred ut ostkrämen på laxen på längden och rulla ihop laxbitarna tätt runt krämen med hjälp av plasten. Lägg rullen i frysen tills den ska tillagas.

Skär brödet i skivor så tunt som möjligt. Lägg dem på en plåt och pensla med lite smält smör och strö över havssalt. Baka brödet knaprigt i ugn i 175°C i ca 5 minuter.

Skär under tiden rädisorna i tunna skivor och lägg i kallt vatten. När rätten ska serveras, skär laxrullen 4 lika långa bitar, en rulle per tallrik. Garnera med resten av färskost-krämen, rädisor, knaprigt bröd och vattenkrasse.

Servera eventuellt med mer rågbröd, pain riche eller en krispig sallad.

Nästa recept: Dressing med stenbitsrom
...