Ingredienser
300g Disko Bay Räkor
2 st lökar
2 vitlöksklyftor
500g körsbärstomater
200g orzo
ca 5 dl grönsaksbuljong
3 msk gochujang (koreansk fermenterad chilipasta)
200g grönkål
saft från ½ citron
1 knippe dill
Tillagningsinstruktioner
Hacka lök, vitlök och grönkål fint.
Stek lök och vitlök i en panna tills de är gyllene. Lägg till körsbärstomaterna och ca ½-1 dl vatten. Låt det sjuda på pannan tills tomaterna blivit mjuka. Mosa dem eventuellt med en gaffel.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Tillsätt grönsaksbuljongen och 2 msk gochujang i pannan och rör om väl. Lägg i orzo och låt det sjuda i några minuter. Blanda i grönkålen och låt den sjunka ihop. Häll sedan allt i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda under tiden räkorna med 1 msk gochujang och citronsaft. Fördela dem över formen med orzo när de 10 minuterna har gått och sätt tillbaka i ugnen i ca 8 minuter.
Toppa den bakade orzon med färsk dill och servera.