You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Bakad ketchup (Tomater)

Bakad ketchup (Tomater)

  • Tillbehör
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Tomaterna – röda som gula – halveras och kryddas med salt och peppar. Skär snackpaprikan i små tärningar, skala lök och schalottenlök och skiva vitlöksklyftorna. Blanda tomater, snackpaprika, lök och vitlök i en skål.

Tillsätt olja, balsamvinäger (du kan även använda sherry- eller rödvinsvinäger) och akacia-honung och krydda med salt och peppar och eventuellt lite chili.

Grädda i 20 minuter vid 140 grader tills de är genomstekta. Kanske behöver du justera ugnstemperaturen. Vid servering plockar du basilika och strör över samt tillsätter lite olivolja. Denna rätt kan du justera efter eget tycke och smak.

Nästa recept: Varmrökt lax i bränd romansallat med röda vinbär och sesam
...