You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
BLT: Rostat bröd med gravad lax och coleslaw

BLT: Rostat bröd med gravad lax och coleslaw

  • Lax
  • GOURMETTRIM®- och premiumprodukter, rökta
  • Huvudrätt
  • Lunch
  • Höst
  • Vinter
Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4

Ingredienser

250 g gravad lax

6 skivor rågbröd

1 romansalladshuvud

8 skivor bacon

0,5 spetskålshuvud

1,5 dl matlagningsyoghurt

1 msk dijonsenap

1,5 dl majonnäs

0,5 knippe krasse

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skär spetskål fint. Blanda matlagningsyoghurt, majonnäs och dijonsennep och blanda i spetskål och krasse. Smaka av med salt och peppar. 

Knaperstek bacon i en varm panna. Dela brödskivorna i trekanter och stek i ugnen vid 160 °C i ca 5–7 minuter. Rensa hjärtsallad och dela bladen på längden.

Lägg laxen på en brödskiva. Lägg på en brödskiva och coleslaw. Lägg sedan på sallad och bacon och avsluta med ytterligare en brödskiva.

Servera resterande coleslaw bredvid BLT-smörgåsen. 

Nästa recept: Alaska pollock med brynt smör, lufttorkad skinka, lingon och palsternacka
...