Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4
Ingredienser
250 g gravad lax
6 skivor rågbröd
1 romansalladshuvud
8 skivor bacon
0,5 spetskålshuvud
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 msk dijonsenap
1,5 dl majonnäs
0,5 knippe krasse
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Skär spetskål fint. Blanda matlagningsyoghurt, majonnäs och dijonsennep och blanda i spetskål och krasse. Smaka av med salt och peppar.
Knaperstek bacon i en varm panna. Dela brödskivorna i trekanter och stek i ugnen vid 160 °C i ca 5–7 minuter. Rensa hjärtsallad och dela bladen på längden.
Lägg laxen på en brödskiva. Lägg på en brödskiva och coleslaw. Lägg sedan på sallad och bacon och avsluta med ytterligare en brödskiva.
Servera resterande coleslaw bredvid BLT-smörgåsen.