You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
3xselleri - puré, crudité och stekt

3xselleri - puré, crudité och stekt

  • Buffet
  • Tillbehör
  • Vinter
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skala sellerin. Skär en halv selleri i tunna skivor och lägg skivorna i iskallt vatten. Skiva resten av sellerin i klyftor och koka al dente (ca 5-6 minuter). Ta upp ca 12 stycken, klappa dem torra och stek dem gyllene på alla sidor i lite smör med två hela oskalade vitlöksklyftor. 

Koka de resterande helt mjuka. Koka upp grädden med timjan och en klyfta krossad vitlök. Häll bort vattnet från den kokta sellerin och blanda med den varma grädden. Smaka av med salt och peppar. 

Lägg upp den stekta sellerin på purén och garnera med tunna skivor av selleri vända i lite olja, citronsaft och hackad gräslök. 

Nästa recept: Smörrebröd med rökt laxtartar
...