Ingredienser
Tips
Passar bra med panerad och fylld rödspätta, sprödbakade torskfiléer och hälleflundra.
Tillagningsinstruktioner
Skala sellerin. Skär en halv selleri i tunna skivor och lägg skivorna i iskallt vatten. Skiva resten av sellerin i klyftor och koka al dente (ca 5-6 minuter). Ta upp ca 12 stycken, klappa dem torra och stek dem gyllene på alla sidor i lite smör med två hela oskalade vitlöksklyftor.
Koka de resterande helt mjuka. Koka upp grädden med timjan och en klyfta krossad vitlök. Häll bort vattnet från den kokta sellerin och blanda med den varma grädden. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp den stekta sellerin på purén och garnera med tunna skivor av selleri vända i lite olja, citronsaft och hackad gräslök.
Tips
Passar bra med panerad och fylld rödspätta, sprödbakade torskfiléer och hälleflundra.