Recept med stenbitsrom
Stenbitsrom är en läcker delikatess som har en fantastisk smak och kan användas i många olika rätter! De fina små kornen är bland annat perfekta som pricken över i på dina fisk- och skaldjursrätter eller klassiska tillbehör på blinier med rödlök och crème fraiche.
Stenbitsrom kallas också "Nordens kaviar". De glänsande vackra, spröda pärlorna exploderar i munnen med en liten "smäll" och frigör en god sälta kombinerat med en söt touch.
Traditionellt används stenbitsrom mest som dekoration eller som en liten aptitretare före middagen, men den delikata grönländska romen kan utan problem utgöra en rätt i sig. Royal Greenlands kaviar av grönländsk stenbitsrom är perfekt till en smakrik förrätt eller som stjärnan i en god huvudrätt.
Royal Greenlands stenbitsrom finns i både rött och svart och kommer från västra Grönland, där fisket är MSC-certifierat som hållbart och miljövänligt.
Vi har samlat 12 av våra läckraste recept på stenbitsrom. Här finns recept på förrätter till dina gäster, delikata luncher och läckra middagar.