Recept med räkor
Räkan är en favorit på både lunch- och middagsbordet, och det lilla skaldjuret är dessutom nyttigt, gott och enkelt att tillaga.
Räkan är mycket mångsidig och passar in i de flesta rätter eftersom den är perfekt som både snacks, förrätt och som en del av huvudrätten! Det gör att räkorna passar både till de klassiska vardagsrätterna och är en favorit till högtiderna i de nordiska hemmen.
Våra räkor från Disko Bay bukten är märkta med det gröna nyckelhålet och MSC-märket. Det betyder att de har lågt fett- och saltinnehåll och att de kommer från hållbart och miljövänligt fiske.
Räkorna som lever i haven runt Grönland är av arten Pandalus borealis. De är mer kända som nordhavsräkor, men kallas även grönlandsräkor, djuphavsräkor och ishavsräkor. Smaken och konsistensen skiljer dem från andra räkor, nordhavsräkorna har en frisk smak av saltvatten parat med en lätt sötma och har en fast och saftig konsistens.
Royal Greenland erbjuder både räkor i lag, kokta och skalade räkor och räkor med skal.
Vi har samlat 12 av våra läckraste recept på räkor. Här finns recept på förrätter du kan servera dina gäster, delikata luncher och läckra middagar.