Recept med fisk och skaldjur
Fisk och skaldjur ger läckra maträtter och passar perfekt till både smakrik vardagsmat och till extra delikata förrätter och huvudrätter vid speciella tillfällen.
Det finns många olika goda fisk- och skaldjursprodukter, bland annat torsk, räkor, liten grönländsk hälleflundra och stenbitsrom. Gemensamt för fisk och skaldjur är att de smakar utsökt och att det bara är fantasin som sätter gränser för vilka rätter som kan lagas.
Livsmedelsverket rekommenderar att man ska äta fisk två till tre gånger i veckan, För att få i dig mycket av flera viktiga ämnen för kroppen kan du variera mellan magra, medelfeta och feta fiskar. Fet fisk är till exempel lax, sill och makrill. Till de magra fisksorterna hör till exempel torsk, tonfisk och rödspätta. Även skaldjur är magert. Dessa råd gäller även både barn och gravida.
Få inspiration till massor av enkla och goda rätter i vårt nyhetsbrev. Registrera dig och få samtidigt vår digitala kokbok skickad till dig.
Genom att använda fisk och skaldjur i matlagningen kan du laga otroligt många läckra och visuellt tilltalande rätter att skämma bort vänner och familj med. Se Royal Greenlands urval av fisk och skaldjur här.
Vi har samlat 12 av våra läckraste recept med fisk och skaldjur. Här finns recept på förrätter till dina gäster, delikata luncher och läckra middagar.