Höstrecept med fisk och skaldjur
Hösten är inte bara en årstid som bjuder på regn, blåst och nedfallna löv. Den bjuder också på stora smakupplevelser med massor av härliga säsongsråvaror som kål, rotfrukter och svamp, som enkelt och snabbt kan bli fantastiska rätter i köket. Få inspiration här, där vi har samlat våra bästa höstrecept med fisk och skaldjur.
Efter en härlig sommar kan det ibland vara svårt att se fördelarna med hösten. Men i köket finns det massor av fördelar. Just nu dignar mataffärerna och kanske även din egen trädgård av härliga frukter och grönsaker som är fantastiska att använda i matlagningen. För vad slår egentligen goda äpplen, läcker svamp, knapriga rotfrukter och massor av färgstark kål?
Det finns många fördelar med att äta säsongens råvaror. För det första är de ofta billigare och smakar bättre när de är i säsong – tänk bara på jordgubbar som nästan inte smakar någonting på vintern även om de finns att köpa i mataffären. Dessutom är både frukt och grönsaker mest näringsrika när de är nyskördade. Sist men inte minst ger det en bra och naturlig variation av menyn att äta efter säsong.
Vi har samlat våra bästa recept på hösträtter med Disko Bay Räkor og liten grönländsk hälleflundra nedan. Det finns recept på förrätter till dina gäster, delikata luncher och lätta middagar. Prova också att servera till exempel receptet på räkor i äppelmarinerad sallad med knaprig parmesan till en mysig höstbrunch.