Delikata aptitretare och smårätter
Fisk och skaldjur är perfekt mat vid alla tillfällen, både till vardags och till fest, och förknippas även ofta med något festligt och exklusivt. Här bjuder vi på inspiration till smårätter och aptitretare som passar perfekt att bjuda gästerna på innan det är dags att sätta sig till bords. Alla recept går snabbt att tillaga så att du får tid att umgås med dina gäster istället för att stå i köket.
Det som kännetecknar smårätter och aptitretare är att det är små rätter som antingen kan ätas som fingermat eller inte tar upp så mycket plats på en tallrik.
Planera gärna rätten i delar som kan tillagas i förväg så går det snabbt och lätt att göra det allra sista strax innan gästerna kommer. På så vis får du mer tid att umgås med gästerna och kan lägga mer energi på varmrätterna.
Beroende på vilken slags smårätt eller aptitretare du är ute efter har vi listat några olika förslag här:
Delikata aptitretare och smårätter
Snabb kartoffelblinier med stenbitsrom
HITTA RECEPTET HÄRGrönländska räkor på toast med marinerad paprika
HITTA RECEPTET HÄRDisko Bay Räkor på rostbröd med rörd mjukost
HITTA RECEPTET HÄRGrönländska räkor och 3 olika dippsåser
HITTA RECEPTET HÄRDisko Bay Räkor med potatisblinier och crème fraîche
HITTA RECEPTET HÄRDisko Bay Räkor med äpple och rödlök
HITTA RECEPTET HÄRDisko Bay Räkor med avokado-pannacotta
HITTA RECEPTET HÄRKräftsnittar med röd stenbitsrom
HITTA RECEPTET HÄRProdukter til aptitretare och smårätter